Jag tycker att chokladcrinkles ser så himla fina ut. De har stått på min att göra-lista i evigheter men först nu har jag faktiskt gjort dem. De blev inte så "crinkliga" som jag hade hoppats på , men de var ändå väldigt goda. Jag tror dock att jag måste prova ytterligare ett recept eftersom jag älskar när de är sådär snövita och "crinkliga" (eller vad homo nu ska kalla det..).
På tal om något helt annat så har min blogg blivit nominerad i tidningen Saveurs "Best nutrient weblog awards" (om ni har missat den lilla bilden här till höger..)! Eftersom detta är ett prestigefyllt pris är jag såklart väldigt glad över detta och hoppas att jag lyckas samla ihop några röster. Tyvärr måste homo registrera sig , men det är inga konstigheter egentligen! Du kan se laissez passer bidrag här!
Recept på svenska finns nedanför bilderna!
In English:
I mean value chocolate crinkles await then appealing. They've been on my to do-list for ages in addition to finally I've gotten but about to making them.
Unfortunately mine didn't plow out rattling "crinkly" , but they were withal delicious. I mightiness accept to seek yet some other recipe every bit I dearest the await of them when they are snowfall white in addition to rattling crinkly.
Speaking of something exclusively unlike , my weblog has been nominated inwards Saveur's "Best nutrient weblog awards". I would live rattling very happy to instruct a few votes! You accept to register to vote , but it's all rattling simple! You tin encounter my contribution here.
Recipe adapted from Joy of baking.
Chokladcrinkles
175 gram mörk choklad (70%)
75 g smör
1/2 loving cup socker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 loving cup mjöl
2 msk kakao
3/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Florsocker att rulla kakorna i
Smält och smör på låg värme i en kastrull. Låt svalna.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt och blanda sedan i den avsvalnade chokladsmeten.
Vispa samman mjöl , kakao , bakpulver och tabular array salt i en annan skål och blanda sedan med smeten. Täck med plastfolie och låt vila i kylen ett par timmar.
Värm ugnen till 165°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Häll florsocker i en djup tallrik och forma sedan degen till lagom stora bollar (cirka ii ,5 cm i diameter). Rulla sedan varje boll i florsocker och se till att kakan är helt täckt. Tryck till bollen ovanpå en aning så att den blir något plattare. Grädda i mitten av ugnen , 10-12 minuter.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar