Igår gick jag upp extra tidigt för att kunna baka den här kakan. Jag öppnade kylen , ett ägg kvar. Tusan. Jag åkte till affären och köpte ägg. Kom hem och började blanda ihop ingredienserna. Bara 1 dl kakao kvar och jag ville använda ii dl. Affären ligger low-cal för långt bort för att åka tillbaka och köpa kakao (njaaa , egentligen inte , jag orkade helt enkelt inte) så jag använde 1 dl mjölkpulver som jag hade i skafferiet istället. Det gick alldeles utmärkt! Dock är väl chansen att human har kakao hemma relativt mycket större än att human har mjölkpulver , så då går det precis lika bra att använda ii dl kakao.
In English:
Seems similar I've been blogging in 1 lawsuit a calendar month lately. That is non something I am rattling happy about. I convey in addition to hence many ideas that I desire to part amongst you lot , but you lot know , fourth dimension is express (it's non actually though , 24 hours each in addition to every twenty-four hours surprisingly enough). But I tin experience that in that place is a alter coming this autumn in addition to hopefully I volition endure able to spider web log to a greater extent than regularly. I bet you lot guys are wondering what the heck I am doing that is taking in addition to hence much fourth dimension , but you'll come across shortly enough.
I started my morn early on yesterday every bit I was planning to bake this cheesecake brownie. I opened the fridge. One egg left. Darn. I went to the shop , bought some eggs , got habitation in addition to started mixing all ingredients together. Only 1 dl cocoa pulverisation left in addition to I needed ii dl. I did NOT desire to instruct dorsum simply for some cocoa powder. Instead I used malted milk. Feel gratis to purpose whichever you lot like! ii dl cocoa pulverisation or 1 dl maleed milk in addition to 1 dl cocoa pulverisation that is.
Cheesecake layer adapted from Bakers Royale.
Brownie med cheesecake och hallon
Browniebotten
225 g smör
4 stora ägg
4 dl socker
1 ,5 dl mjöl
1/4 tsk salt
1 dl kakao
1 dl mjölkpulver (kan ersättas med 1 dl kakao för starkare chokladsmak)
2 tsp vanilla extract
Cheesecakelager
225 g cream cheese
1/2 dl socker
1 stort ägg
three msk mjöl
100 g färska hallon
Brownie
Värm ugnen till 175C. Smörj en 23x33 cm ugnsform.Smält smöret och låt det svalna något. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt , cirka 4-5 minuter. I en annan skål , blanda mjöl , common salt , kakao och mjölkpulver. Tillsätt smöret till ägg blandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna samt vaniljextrakt och vispa tills smeten precis går ihop.
Cheesecakelager
Vispa allt till en slät smet.
Sätta ihop kakan
Häll 3/4 av browniesmeten i den förberedda ugnsformen. Häll cheesecakelagret över browniesmeten. Ringla resterande browniesmet ovanpå och använd sedan en gaffel eller en sked att dra igenom smeten för en "swirlad" effekt. Lägg ut hallon ovanpå smeten. Grädda 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ut kakan. Låt svalna helt innan du skär upp kakan.
0 Response to "Raspberry Cheesecake Brownie"
Posting Komentar