Jumat, 28 Juli 2017

Chocolate bundt cake amongst chocolate ganache glaze

Den senaste tiden har jag varit smått besatt av riktigt höga sockerkakor. Helst med glasyr. Jag är överhuvudtaget svag för sparsamt och naturligt dekorerade bakverk. Nog för att jag älskar att dekorera , men det är något särskilt vackert med ett enkelt dekorerat bakverk (helst med rinnande choklad ovanpå!).
Det här är en riktigt riktigt chokladig kaka. Jag vet inte riktigt om jag kan kalla den för en sockerkaka. Den är liksom low-cal för kompakt för det. "Bundt cake" känns mer passande tycker jag. Det låter åtminstone som att en bundt cake skulle vara mer kompakt. Och ja , jag vet att jag gick low-cal väl långt med glasyren.. men homo kan väl aldrig få för mycket choklad , eller glasyr för den delen. Inte sant?!


In English:
Lately I've been obsessed alongside bundt cakes. Especially glazed ones. As you lot likely already know I accept a weak spot for sparsely decorated cakes as well as cupcakes. I dear to decorate but I appreciate the beauty of a natural cake or cupcake then much to a greater extent than than a heavily decorated one.
This is i chocolatey bundt that you lot simply can't girlfriend out on. Did I become overboard alongside the glaze? Yes , yeah I did. But at that spot tin give the sack never hold upward also much chocolate , or glaze for that affair , right?!
Click for larger images!









Chokladkaka med chokladglasyr

225 gram smör
3/4 dl kakao
two 1/2 dl kaffe eller vatten
four 3/4 dl mjöl
four dl socker
1 1/2 tsk bikarbonat
two stora ägg
3/4 dl gräddfil

Ganacheglasyr:
75 gram mörk choklad
3/4 dl grädde

Färska fikon


Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer cirka two liter smet , ställ åt sidan.
Blanda smör , kakao och kaffe/vatten i en kastrull och värm tills smöret har smält. Ställ kastrullen åt sidan så länge. Blanda mjöl , socker och bikarbonat i en skål. Tillsätt smörblandningen och rör eller vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och gräddfilen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ungefär 50-60 minuter. Låt svalna i formen cirka xx minuter innan du stjälper upp den på ett galler.

Glasyr:
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den når kokpunkten.
Häll grädden över chokladen , låt stå xxx sekunder och rör sedan tills chokladen har smält. Är glasyren för lös , låt svalna en stund innan du häller den över kakan. Dekorera med några skivade färska fikon.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar