Rabu, 26 Juli 2017

Nutella pie pops

Ni vet såna där dagar när human being har så mycket att göra att hjärnan blir överbelastad och inte klarar av att göra någonting alls? Dagen när jag bakade dessa var precis så. Jag avskyr såna dagar , men oftast resulterar de iallafall i att jag bakar något kul (oftast för avancerat). Bara för att slippa allt det där andra som human being egentligen borde göra. Jag skulle visserligen baka , men verkligen inte pajklubbor eller pie pops eller vad jag ska kalla dem för. Just därför var de extra roliga att göra och merely därför tog jag extra lång tid på mig att fotografera dem. Bara för att skjuta upp liiite till. Det är jag proficient på.
Jag har tänkt göra dem länge men inte kommit till skott , så nu var det dags. Se till att du använder pinnar som tål ugnen (absolut inte plast!). Jag köpte mina på Klaraform. Man kan fylla dem med i princip vad human being har lust med men jag kan rekommendera valfri sylt , jordnötssmör och choklad eller nutella. Nutella var helt klart vinnaren av de tre.


In English:
You know those days when you lot convey too thence much to create , your encephalon overloads too can't grip to consummate a unmarried task? The twenty-four hours I made these was 1 of those days. I HATE those days , but at to the lowest degree I normally halt upwards baking something fun to instruct my heed off things. That is in all likelihood why I honey baking too thence much. The affair is I was supposed to bake , but definitely non pie pops. That's what made it too thence much to a greater extent than fun. And I took my goodness former fourth dimension photographing them too!
I've been wanting to brand pie pops for a long fourth dimension too it was definitely most time. Make certain you lot purpose lollipop sticks that are rubber to purpose inwards the oven (not plastic , ok?). You tin purpose whatever filling you lot similar but I tried peanutbutter chocolate , jam too nutella. All were delicious but nutella was a keeper.

Recipe adapted from Always alongside butter










Nutella pie pops
200 g mjöl
En nypa salt
100 g kallt smör , i kuber
fifty ml kallt vatten

Nutella (eller sylt , jordnötssmör och choklad , bär...)
Kakpinnar/glasspinnar/grillpinnar som är ugnssäkra (inte plast!) Jag använde dessa
1 ägg , lätt vispat med en skvätt mjölk
Socker att strössla med


Blanda mjöl och tabular array salt i en skål. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills du får en smulig deg. Lägg i en kyld skål. Tillsätt kallt vatten och nyp försiktigt ihop till en deg. Knåda tills degen precis gått ihop. Slå inwards i plastfolie och lägg i kylen minst ii timmar.

Värm ugnen till 175° och klä en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till cirka 3-5 mm tjocklek. Skär ut så många små rundlar (använd en rund liten utstickare eller t.ex. ett litet glas) som möjligt av den utkavlade degen. Överbliven deg kan du trycka ihop , rulla inwards i plastfolie och lägga inwards i kylen 20 minuter och sedan upprepa samma procedur.
Bre ut en klick nutella (eller valfri fyllning) på en rundel men lämna kanterna fria från fyllning. Placera en kakpinne i mitten (eller gör minipajer utan kakpinne!) och pensla sedan kanterna av degen runtom fyllningen med äggblandningen. Lägg sedan på en degrundel över. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med äggblandningen och strössla low-cal socker ovanpå. Grädda cirka 15-25 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar