Även om uppdateringarna varit.. hmm.. oregelbundna den senaste tiden så kan jag lova att jag inte precis varit ledig (inte ens på min riktiga semester). Ibland klagar jag på att jag alltid har så mycket att göra , men när jag väl sitter där i soffan och verkligen inte har något att göra blir jag snabbt uttråkad och tänker , när jag ändå är hemma kan jag ju lika gärna baka en tårta.. eller två. Fungerar ni också så?
In English:
On this 24-hour interval , iii years agone , I started . It all started amongst really lilliputian intention to genuinely brand something "serious" of it. I merely LOVE baking together with land a lot of other people exercise also (and looking at foodie pics of course!). I'm precisely together with thus glad I started this blog. Best conclusion ever!
Anyway , I desire to give thank you lot you. Thank you lot for coming hither together with reading , precisely browsing or commenting. It agency together with thus much to me! You're the best together with I can't give thank you lot you enough. Ok , getting sort of sentimental here..
Even though I haven't blogged for quite to a greater extent than or less fourth dimension I tin dismiss guarantee I haven't been on vacation (even on my actual vacation , of course). First I made the White Sangria pictured below together with idea I could brand a blogpost most it , but it precisely never happened. Then the blogbirthday came together with in that place precisely had to endure cake! Of course of report in that place has to endure cake on a birthday! Last twelvemonth I made an proclamation together with celebrated amongst cake. Anyway , I precisely genuinely really wanted to portion to a greater extent than or less pictures amongst you lot afterwards all this fourth dimension together with thus I volition update presently amongst the cake recipe!
Cherry vanilla cake amongst swiss meringue buttercream
White Sangria
Cherry trifles
The best matter most these trifles is that they're together with thus versatile together with unproblematic to make! These solely accept 10 minutes to brand together with they're together with thus delicious! You could brand them amongst whatever type of fruit or berry , custard , chocolate , nuts , hi , I fifty-fifty idea of making them amongst vanilla pudding! And if you're similar me you lot in all probability stimulate got lots of cake scraps inwards the freezer that you lot don't know what to utilisation for. This is the perfect recipe for that!
Read on for recipe!
Klicka nedanför för recept!
Körsbärstårta med vaniljsmörkräm
Receptet kommer från min bok Lomelinos tårtor , fast med vissa ändringar
Körsbärsbottnar
100 g rumsvarmt smör
iv dl strösocker
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
v dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 stora äggvitor
2 msk kirschlikör
En handfull körsbär
ev. rosa pastafärg
1. Värm ugnen till 175°.
2. Smörj och mjöla två små formar , cirka fifteen cm i diameter.
3. Vispa smör och socker ljust och pösigt , i 3–4 minuter. Tillsätt mjölk och vaniljpulver eller skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ner fröna. Vispa till en jämn smet. Ställ åt sidan.
4. Mät upp mjöl och bakpulver i en skål och blanda det med smörblandningen. Tillsätt äggvitorna och vispa i ytterligare 2 minuter. Vispa i kirsch. Dela upp smeten i två skålar och färga den eventuellt i två olika rosa nyanser.
5. Häll smeten i de två formarna. Tryck ned några urkärnade och halverade körsbär i den ena formen (eller båda om du vill).
6. Grädda bottnarna samtidigt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Kontrollera med en tandpetare så att bottnen är färdiggräddad innan du tar ut den.
Marängsmörkräm med vanilj
iv stora äggvitor
2 1/3 dl strösocker (200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör
2 tsk vaniljextrakt
ev. rosa pastafärg
Färska körsbär
1. Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp , tills blandningen är cirka 65° eller tills sockerkristallerna har smält.
2. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig , som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat , vilket kan ta upp till 10 minuter.
3. Tillsätt smöret , en liten fighting i taget. När allt smör är tillsatt , vispa i 3–5 minuter. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig – det är lätt fixat! Är den för kall , sätt skålen över ett vattenbad i några sekunder och vispa igen. Är den för varm , låt skålen stå i kylen en stund och vispa sedan.
4. Tillsätt vaniljextrakt och vispa till en jämn frosting. Reservera eventuellt några matskedar vit smörkräm för att spritsa ovanpå tårtan.
5. Tillsätt low-cal rosa pastafärg om du önskar färg på smörkrämen.
Sätta ihop tårtan
1. Dela båda bottnarna på mitten till fyra tunnare bottnar.
2. Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka. Bred ut ett jämnt lager smörkräm över bottnen. Upprepa tills du har använt tre av bottnarna. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan ner.
3. Bred ut ett tunt lager frosting över hela tårtan. Låt den stå i kylen i cirka xx minuter eller tills lagret har stelnat något.
5. Dekorera med färska körsbär.
In English:
Cherry cake amongst vanilla SMBC
Recipe is adapted from my mass Lomelinos tårtor
Cherry cake
100 g softened butter
iv dl sugar
2 1/2 dl milk
1/2 tsp vanilla pulverization or 1/2 vanilla bean
v dl all role flour
1 tsp baking powder
2 large egg whites
2 tbsp kirsch liqueur
Handful of fresh cherries
Pink nutrient coloring
1. Heat oven to 175° (350F).
2. Butter together with flour ii fifteen cm/6 inch baking pans.
3. Beat butter together with saccharide until pale together with fluffy , most 3-4 minutes. Add milk together with vanilla pulverization (or scrape out the seeds inwards the vanilla bean). Mix until smooth. Set aside.
4. Measure flour together with baking pulverization inwards a bowl together with mix it amongst the butter mixture. Add the egg whites together with mix for 2 minutes. Add kirsch together with mix until smooth. Divide the cake batter evenly betwixt ii bowls together with dye amongst pinkish nutrient coloring into ii unlike pinkish shades.
5. Pour the batter into the ii prepared pans. Add to a greater extent than or less pitted together with sliced cherries to i of the cakes (or both if you lot desire to).
6. Bake the cakes for most 25-30 minutes , or until a toothpick comes out clean.
Vanilla SMBC
iv large egg whites
2 1/3 dl saccharide (200 g)
250 g butter , at room temp.
2 tsp vanilla extract
Pink nutrient coloring
Fresh cherries
1. Pour egg whites together with saccharide inwards a build clean together with estrus proof bowl. Put the bowl inwards a double boiler , the H2O should endure simmering.
2. Whisk the saccharide together with eggs constantly together with thus they don't curdle. The mixture should endure most 65 degrees celsius , most 140-150 degrees F. If you lot don't stimulate got a thermometer , precisely rub to a greater extent than or less mixture betwixt your fingers. If the saccharide has melted , it is ready.
3. Remove from estrus , whip until white , fluffy together with cool. This pace tin dismiss accept upwards to 10 minutes.
4. Start adding the butter , really slowly. Don't worry if the mixture looks curdled together with soupy , it's piece of cake to fix! If the buttercream is also mutual depression temperature , precisely pose the bowl inwards a double boiler over again for a few seconds together with whip again. If it's also hot , precisely pose it inwards the refrigerator for a few minutes together with whip.
5. Add vanilla together with nutrient coloring to the buttercream together with whip until smooth.
0 Response to "turns THREE!"
Posting Komentar